Кримінал

Суд касаційної інстанції підтримав позицію чернігівських прокурорів

Вищий господарський суд України підтвердив правильність принципової  позиції прокуратури Чернігівської області щодо наявності правових підстав для стягнення коштів до бюджету з одного з приватних підприємств Харківщини.

Про це ЧEline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як раніше повідомлялося, реалізуючи функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді, прокуратура ще в серпні минулого року пред’явила позов про стягнення коштів до бюджету з підприємця.

Установлено, що суб`єкт господарювання, використовуючи скасовані судові рішення про зобов’язання органу Державної фіскальної служби повернути транспортні засоби, ухилився від сплати коштів за їх зберігання на складах Чернігівської митниці.

Зважаючи, що господарським судом Харківської області позов прокурору повернуто з формальних підстав прокуратурою Чернігівської області на незаконну ухвалу суду подано апеляційну скаргу.

Погодившись із доводами прокурора, апеляційний суд підтвердив наявність обставин, пов’язаних із порушенням інтересів держави, та необхідність їх захисту органами прокуратури. Справу спрямовано для розгляду до суду першої інстанції.

У лютому 2016 року господарським судом Харківської області задоволено позов прокуратури області й ухвалено рішення про стягнення з підприємства до державного бюджету понад 620 тис. грн витрат за зберігання нерозмитненої техніки.

Не погоджуючись із рішенням судів, ухвалених на користь прокуратури,  відповідач оскаржував їх в апеляційному та касаційному порядку.

За результатами розгляду справ судами апеляційної та касаційної інстанцій визнано правомірність та обґрунтованість позовних вимог прокуратури області.

Рішення суду першої інстанції про стягнення збитків залишено в силі.

Ще статті по темі

Back to top button