Кримінал

Суд покарав арештанта за спробу втечі з Чернігівського СІЗО

Новозаводський районний суд міста Чернігова виніс вирок за замах на втечу з під варти.

З червня минулого року неповнолітній утримувався в слідчому ізоляторі за підозрою в умисному вбивство за попередньою змовою групою осіб. У січні того року на території Державного професійно-технічного закладу «Сновське вище професійне училище лісового господарства» вбили чоловіка. За версією слідства, вбивство скоїли двоє учнів училища в стані алкогольного сп’яніння під час конфлікту, що виник на ґрунті раптово виниклих особистих неприязних стосунків. Юнаків помістили під варту.

1 липня 2020-го молодший інспектор СІЗО повів двох арештантів у лазню. Перебуваючи в підземному переході між режимним приміщенням і банним комплексом хлопці напали на інспектора з метою заволодіти ключем і втекти. До шиї приставили заточку, яку арештант зробив із ложки та використовував як ніж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові розшукують жінку за поцуплений у супермаркеті візок (Фото)

Потерпілого повалили на підлогу і завдали йому спільно руками не менше 7 ударів у різні частини тіла (легкі тілесні ушкодження). Викравши ключ, арештанти вибігли до внутрішнього двору і намагалися там відкрити двері, але в них не вийшло, підбігли до других дверей і також даремно. Трохи побігавши двором хлопці були затримані працівниками СІЗО.

Обвинувачений провину частково визнав, розповів, що в пакеті із шампунем та рушником вже лежали мотузка та карабін. Пояснив, що не було наміру бити інспектора, а тільки хотіли забрати ключ. Тому спеціально поклали його так на землю, аби він не вдарився головою.

За незакінчений замах на втечу з-під варти особою у поєднанні із застосуванням насильства суд призначив 5 років позбавлення волі.

Другий арештант – не досяг віку кримінальної відповідальності за такий злочин, тобто йому не було 16 років. До нього передбачається застосування примусових заходів виховного характеру.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: «Судовий репортер»

Ще статті по темі

Back to top button