Кримінал

Чернігівське кафе «Янтар» не сплачувало оренду місту за використання земельної ділянки

Господарським судом Чернігівської області задоволено позов прокуратури в інтересах Чернігівської міської ради до приватного товариства щодо стягнення майже 165 тис. грн безпідставно збережених коштів внаслідок використання земельної ділянки площею 1727 кв. м без правовстановлюючих документів.

Прокурором встановлено факт використання суб’єктом господарювання нерухомого майна — кафе «Янтар» — загальною площею 780 м2 на земельній ділянці комунальної власності в місті Чернігові. Однак, власник майна ухилявся від укладення договору оренди землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для шкіл Чернігова купували продукти за завищеною ціною: прокуратура розпочала кримінальне провадження

Користування земельною ділянкою, на якій розташована нежитлова будівля, належна суб’єкту господарювання, протягом періоду з моменту реєстрації ним права власності на вказаний об’єкт нерухомості до моменту реєстрації права оренди на указану земельну ділянку здійснювалося за відсутності правовстановлюючих документів. Відтак, орендна плата за фактичне володіння і користування цією земельною ділянкою товариством до місцевого бюджету не сплачувалася.

З урахуванням наведеного, позиція прокурора, що ґрунтувалася на зібраних беззаперечних доказах та узгоджувалася із судовою практикою з аналогічних спорів, судом підтримана: позов про стягнення на користь Чернігівської міської ради 165 тис. грн задоволено у повному обсязі.

Подальша робота з цих питань триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button