Кримінал

Суд виніс вирок водію вантажівки, який спричинив смертельну ДТП

У суді доведено винність особи у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що призвело до тяжких наслідків.

За принципової позиції прокуратури вироком Чернігівського районного суду від 30.05.2018 жителя Бородянського району Київської області визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП на трасі Кіпті-Бачівськ: вантажівка збила пішохода

У судовому засіданні прокурором доведено, що у вересні 2015 року обвинувачений, керуючи автомобілем марки МАЗ, рухався по автодорозі в смт Ріпки в напрямку с. Нові Яриловичі. У районі кафе «Транзит», порушуючи Правила дорожнього руху України, проявив неуважність і не вжив заходів до зменшення швидкості аж до повної зупинки транспортного засобу, внаслідок чого здійснив наїзд на пішоходів – чоловіка та жінку, які рухались по узбіччю в попутному напрямку.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження, а чоловік помер у лікарні.

За скоєння вказаного злочину суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 2 роки та на підставі ст. 75 КК України звільнив винну особу від відбування покарання з іспитовим.

У зв’язку з м’якістю призначеного покарання прокурором готується апеляційна скарга.

Джерело: Ріпкинський відділ

Чернігівської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button