Кримінал

Судитимуть чоловіка, який передавав ворогу розміщення блокпостів на Чернігівщині

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 44-річного мешканця Чернігівського району за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань із метою надання такої інформації представнику держави, що здійснює збройну агресію проти України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, наприкінці травня 2023 року проросійськи налаштований чоловік налагодив зв’язок із представником військових підрозділів рф і добровільно погодився на негласне співробітництво. На виконання завдань держави-агресора він встановлював місцезнаходження блокпостів на території Чернігівського району та обласного центру. Координати їх розташування передавав через месенджер Telegram. Також обвинувачений виготовляв детальні план-схеми блокпостів та інформував окупантів щодо кількості військовослужбовців Українських Сил оборони на них.

За вчинене чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Досудове розслідування та оперативний супровід – слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button