Кримінал

Судитимуть чоловіків, які організували поставку наркотиків до чернігівського СІЗО

За процесуального керівництва прокуратури Чернігівської області завершено досудове розслідування стосовно 5 учасників організованої злочинної групи, які упродовж 2019 року займалися збутом наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів в Державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка-адвокат носила підзахисному до СІЗО наркотики

За версією слідства, зазначені особи, об’єднавшись в єдине злочинне угруповання, налагодили схему постачання та розповсюдження серед осіб, які утримувалися в СІЗО, наркотичного засобу – метадону та сильнодіючого лікарського засобу – димедролу. З цією метою 2 учасники групи, в тому числі й організатор, які перебували на волі, здійснювали придбання зазначених засобів та під виглядом медичних препаратів передавали в СІЗО, а також акумулювали грошові кошти, що надходили від злочинної діяльності. Безпосередній збут метадону та димедролу ув’язненим забезпечували учасники угруповання, які утримувалися в СІЗО.

Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання, перевезення, передача наркотичного засобу та психотропної речовини в місця позбавлення волі та збут наркотичного засобу в місцях позбавлення волі, вчинений організованою групою) та ч. 4 ст. 321 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут сильнодіючого лікарського засобу, вчинений організованою групою) передано до суду для розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Група осіб збувала наркотики у СІЗО на Чернігівщині

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button