Кримінал

Судитимуть двох учасників злочинної групи, які виготовляли та збували психотропні речовини

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців області за фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту психотропної речовини, обіг якої обмежено, в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, придбання і зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах, організації місця для незаконного виготовлення наркотичних засобів, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту (ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, учасники групи організували в домоволодінні одного з них місце для виготовлення наркотичних засобів, де в подальшому зберігали психотропну речовину амфетамін в особливо великих розмірах.

Обвинувачені тричі збували охочим психотропну речовину, обіг якої обмежено загальною масою 291 г.

Крім того, чоловіки займалися незаконним придбанням і зберіганням прекурсорів в особливо великих розмірах, які використовували для виготовлення психотропних речовин.
Під час проведення обшуку домоволодіння одного з фігурантів виявлено та вилучено 17 г амфетаміну, 928 г небезпечної психотропної речовини 4-ММС, 25 г прекурсору фенілнітропропену та 1,2 л сірчаної кислоти.

Викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Чернігівській області, УБН ДБН Національної поліції спільно зі слідчими СУ ГУНП у Чернігівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button