Кримінал

Судитимуть трьох громадян Грузії, які обвинувачуються у вчиненні розбою у Менському районі

Менська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо трьох громадян Грузії, які підозрюються у вчиненні розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівця судитимуть за пограбування ювелірного магазину

За даними слідства, 18 вересня 2019 року двоє обвинувачених з метою наживи проникли до будинку у с. Волосківці Менського району, застосували до подружжя сльозогінну речовину, спричинили тілесні ушкодження господарю та, погрожуючи ножем, заволоділи грошима потерпілих у сумі майже 20 тисяч доларів США. Ще один обвинувачений, який був у змові щодо вчинення нападу, очікував на своїх спільників надворі.

Відразу після вчинення кримінального правопорушення іноземці намагалися втекти та через деякий час були затримані правоохоронцями.

У підготовчому судовому засіданні, яке відбулося на початку квітня 2020 року, судом підтримано позицію прокурора щодо можливості призначення справи до судового розгляду та продовження обвинуваченим строку тримання під вартою.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button