Кримінал

Судом призначено покарання лікарю ветеринарної медицини за хабар

Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова від 17.12.2020  визнано винним лікаря ветеринарної медицини Чернігівської міської державної лікарні ветеринарної медицини за одержання неправомірної вигоди та складання, видачу завідомо неправдивих офіційних документів, а саме ветеринарно-санітарних паспортів на тварин (ч. 1 ст. 368, ч.1 ст. 366  КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звільнив затриманого на хабарі голову Чернігівської РДА

Нагадаємо, упродовж червня-липня 2020 року ветеринарний лікар отримав хабар у розмірі 7100 грн. від мешканця міста Києва за пришвидшену видачу останньому відповідних документів для вивезення за кордон домашніх тварин. В ході обшуку ветеринарної клініки правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти, отримані в якості неправомірної вигоди, та підроблені паспорти на тварин.

В судовому засіданні обвинувачений за пред’явленим йому обвинуваченням вину свою визнав повністю.

Суд повно та всебічно оцінив надані стороною обвинувачення докази у справі та прийшов до висновку про наявність у діях чоловіка складу інкримінованих йому злочинів, тобто, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368, ч.1 ст. 366 КК України.

Враховуючи щире каяття обвинуваченого та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, судом призначено покарання  у виді штрафу у розмірі 34 тис. грн. з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих, адміністративно-господарських обов’язків, а також виконанням функцій представника влади щодо видачі дозвільних документів строком на 1 рік.

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button