ВійнаКримінал

Військовослужбовця рф судитимуть за жорстоке поводження з багатодітною родиною з Лукашівки

Чернігівською обласною прокуратурою в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил Російської Федерації, який обвинувачується у порушенні законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в середині березня 2022 року під час окупації с. Лукашівка Чернігівського району обвинувачений разом з іншими військовими країни-агресора зайшли до приватного подвір’я, де проживала сім’я з трьома неповнолітніми дітьми. З метою отримання інформації про зброю та розташування українських військ обвинувачений застосував до цивільного чоловіка фізичну силу: бив прикладом автомата по голові, спині, погрожував вбивством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині чоловік прославляв росіян і підтримував вбивства

Водночас, під час здійснення вказаних незаконних дій, окупант дізнався про грошові заощадження, цінні речі сім’ї та заволодів ними.

Надалі обвинувачений з іншими військовослужбовцями РФ з метою особистого збагачення ще двічі заходили до будинку багатодітної сім’ї, влаштовували обшуки, вимагали віддати гроші та цінності. Знайдені кошти, дитячий одяг і речі домашнього вжитку забирали собі.

Досудове розслідування за вказаним фактом здійснювалося слідчими слідчого відділу УСБУ в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button