Кримінал

«Темне освітлення»: голова сільради провертала махінації з освітленням на Чернігівщині

В ході оперативно-розшукових заходів працівники Департаменту захисту економіки Нацполіції викрили факт розтрати бюджетних коштів шляхом службового підроблення з боку голови однієї з сільських рад області.

Про це ЧЕline повідомили в Секторі комунікації ГУНП в Чернігівській області.

Управлінням Держархбудінспекції в Чернігівській області було зареєстровано декларацію про початок виконання будівельних робіт з будівництва мереж вуличного освітлення в одному з сіл Ніжинського району.

Декларацію про початок виконання будівельних робіт складено та надано на реєстрацію до Управлінням Держархбудінспекції в Чернігівській області замовником – сільською радою в особі сільського голови.

Встановлено, що у декларації про початок виконання будівельних робіт зазначені дані про розроблення проектної документації приватним підприємством, затвердження замовником рішення сесії сільської ради та здійснення технічного нагляду за об’єктом будівництва інженером технічного нагляду.

В липні сільською радою та приватним підприємством укладено договір на проведення проектних робіт по об’єкту «Будівництву мереж вуличного освітлення» та акт приймання-передачі виконаних проектних робіт, а договір на здійснення технічного нагляду по вищевказаному об’єкту сільською радою взагалі не укладався.

Таким чином голова сільської ради вчинив службове підроблення офіційних документів, в результаті чого державі завдано збитків на суму 209 тисяч гривень.

Слідчим відділенням Ніжинського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення) — карається штрафом до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button