Кримінал

На Чернігівщині підприємство незаконно вирубало 3000 дерев

Прилуцькою окружною прокуратурою пред’явлено позов до Господарського суду Чернігівської області про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію.

Підставою для вжиття заходів прокурорського реагування стало те, що Головне управління Держгеокадастру передало в оренду приватному суб’єкту господарювання заліснену ще в 2006 році земельну ділянку площею майже 8 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

У подальшому сільськогосподарським товаровиробником здійснено вирубку на вказаній ділянці понад 3 тисяч сироростучих дерев, що констатовано перевіркою Державної екологічної інспекції. Збитки, завдані вказаними діями, склали понад 2 млн. грн.

За таких обставин, реагуючи на очевидне та грубе порушення законодавства, прокуратурою заявлено позов в інтересах Чернігівської обласної державної адміністрації до територіального управління Держгеокадастру, Талалаївської селищної ради та приватного суб’єкта господарювання.

Поруч з цим, оцінка законності дій осіб, відповідальних у скоєному, буде надана у рамках розпочатого за цим фактом кримінального провадження.

Робота на даному напрямі триває.

Фото – ілюстративне

Ще статті по темі

Back to top button