Кримінал

Трьох військових рф, які жорстоко поводилися з жителями Ягідного – судитимуть

Судитимуть трьох військових рф, які жорстоко поводилися з цивільними під час окупації села Ягідного на Чернігівщині.

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду в порядку спеціального досудового розслідування обвинувальний акт стосовно трьох військовослужбовців збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, під час окупації села Ягідного обвинувачені, які проходили службу у взводах мінометної батареї 2-ї механізованої бригади військової частини 55115 із дислокацією в місті кизил республіки тива російської федерації, жорстоко поводилися з цивільними особами.
Зі зброєю в руках військові рф насильно вдиралися до будинків мирних мешканців й автоматними чергами хаотично стріляли по приміщеннях, у яких переховувалися люди з дітьми.

Також обвинувачені виводили місцевих мешканців на вулицю за мінусової температури та, погрожуючи розстрілами, змушували роздягатися в присутності жінок і дітей. Проявляючи надмірну жорстокість, вони безпричинно застосовували фізичне насилля до потерпілих, завдаючи побоїв автоматичною зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насильство над сім’єю в одному з сіл Чернігівщини – судитимуть чергового військовослужбовця рф

Окрім того, військові рф незаконно позбавили волі місцевих мешканців, замкнувши їх на три дні у погребі власного домоволодіння, обмеживши їм доступ до води, їжі та свіжого повітря.

Слідство здійснювалося Управлінням СБУ в Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button