Кримінал

Трьох військових рф засуджено за жорстоке поводження із цивільними у Ягідному

Чернігівським апеляційним судом залишено без змін вирок Чернігівського районного суду стосовно трьох військовослужбовців зс рф у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Нагадуємо, що під час окупації села Ягідного обвинувачені, які проходили службу у взводах мінометної батареї 2-ї механізованої бригади військової частини 55115 із дислокацією в місті кизил республіки тива російської федерації, жорстоко поводилися з цивільними особами.

Зі зброєю в руках військові рф насильно вдиралися до будинків мирних мешканців і автоматними чергами хаотично стріляли по приміщеннях, у яких переховувалися люди з дітьми.

Також обвинувачені виводили місцевих мешканців на вулицю при мінусовій температурі та, погрожуючи розстрілами, змушували роздягатися в присутності жінок та дітей. Проявляючи надмірну жорстокість, вони безпричинно застосовували фізичне насилля до потерпілих, завдаючи побоїв автоматичною зброєю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 військовослужбовців рф, які чинили звірства у Ягідному, постануть перед судом

Окрім того, військові рф незаконно позбавили волі місцевих мешканців, замкнувши їх на три дні у погребі власного домоволодіння, обмеживши їм доступ до води, їжі та свіжого повітря.
За принципової позиції прокурора в кримінальному провадженні під час розгляду справи судом доведено вину обвинувачених і призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років.

Досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Чернігівській області.
Вирок набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button