Кримінал

Трьом фігурантам злочинного угрупування, які налагодили виробництво фальсифікату тютюнових виробів на Чернігівщині, повідомили про підозру

Правоохоронці повідомили про підозру трьом членам злочинного угруповання за незаконний обіг підакцизних товарів у мільйонних масштабах.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Під час обшуків у зловмисників поліція вилучила сировину, загальною вартістю приблизно один мільйон гривень, обладнання й інші речові докази.

За даними поліції, 33-річний мешканець Прилуцького району організував замкнутий цикл виробництва фальсифікованих тютюнових виробів: від вирощування сировини до збуту готової продукції. Протизаконна діяльність була розгорнута в промислових масштабах у сільській місцевості неподалік м. Прилуки.

До роботи кримінального підприємства ініціатор залучив спільників, на яких покладалося забезпечення функціонування всіх етапів схеми. Ці особи відповідали за надання виробничих приміщень і транспорту, доставку найманих працівників, контроль виробництва та збут готового фальсифікату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Некеровані авіаційні ракети, міномети та ствольна артилерія: Чернігівщина опинилися під ворожим обстрілом

Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили понад дві тонни тютюну в мішках по 15 кг, майже 4 тонни непереробленого сушеного тютюнового листя, верстат для його перероблення, пристрій для скручування цигарок, блокноти з чорновими записами та інші речові докази. Вартість самої лише вилученої сировини оцінюється щонайменше в один мільйон гривень.

Фігурантам злочинного угрупування інкримінують частини 1 та 2 статті 204 Кримінального кодексу України, а саме: незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. А одному зі зловмисників також повідомлено про підозру за частиною 1 статті 209 Кримінального кодексу України – легалізація майна, одержаного злочинним шляхом.

Підозрюваним загрожує ув’язнення до п’яти років із конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button