Кримінал

Троє чернігівських школярів врятували пораненого чоловіка та допомогли патрульним

23 квітня близько дев’ятої вечора на лінію «102» зателефонував 12-річний хлопчик та повідомив, що на вулиці Пухова у дворі між багатоповерхівками лежить чоловік, якого поранено ножем. Чоловік живий але стікає кров’ю. За вказаною адресою негайно виїхав екіпаж роти тактико-оперативного реагування патрульної поліції.

На місце події екіпаж прибув одночасно з каретою швидкої допомоги. Патрульні побачили трьох хлопців приблизно одного віку, а також чоловіка із закривавленою ногою та напівпритомну жінку. Чоловік та жінка лежали на землі, у чоловіка на нозі був накладений імпровізований джгут з брючного ременя.

Пораненому та жінці медики одразу стали надавати допомогу, а поліцейські – спілкувалися з хлопцями.
Діти розповіли, що бачили, як у дворі сперечалися двоє чоловіків та жінка. В якийсь момент один з чоловіків вдарив іншого, а потім ще й жінку. Чоловік та жінка, впали, а той, що їх вдарив, пішов геть.

Що саме сталося із постраждалими хлопці одразу не зрозуміли, побачили кров у пораненого лише тоді, коли він став кликати на допомогу. За словами хлопців кров з ноги текла сильно і вони стали шукати чим її зупинити і одночасно телефонувати до поліції. Поранений запропонував скористатися його брючним ременем. Хлопці взяли ремінь і зробили з нього джгут, затягнувши вище рани. Жінка майже не постраждала, в неї було кілька забоїв.

Хлопці розповіли патрульним, що бачили куди пішов чоловік, який завдав поранення. ТОРівці спільно з колегами зі ще одного патрульного екіпажу, який прибув на допомогу, стали прочісувати напрямок, який вказали діти і в одному з під’їздів виявили громадянина, який за описом був схожий на нападника.
На місце одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Героями і справжніми чоловіками виявилися учні гімназії № 31 – це Нікіта Алієв, Микита Велігорський та Олександр Красуля. Двом хлопцям по 12 років, одному – 13.

Керівництво патрульної поліції Чернігівської області готується відзначити хлопців за їх безстрашний вчинок.

Ще статті по темі

Back to top button