Кримінал

Троє жителів Чернігівщини з фальшивими документами намагалися перетнути кордон з Польщею

На пункті пропуску «Краковець-Корчова», що на Львівщині, військовослужбовці Західного регіонального управління Держприкордонслужби затримали з фальшивими документами чотирьох чоловіків, які намагалися перетнути кордон України з Польщею.

Про це повідомляють у Telegram-каналі МВС України.

Усі чоловіки — призовного віку, троє з них — жителі Чернігівської області, ще один — з Харківщини.

«Підроблені документи жителям Чернігівщини та Харківщини передав 30-річний мешканець Волинської області, а до їхнього виготовлення причетний львів’янин віком 21 рік», — йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти викрали старосту села Грем’яч на Чернігівщині: відкрито кримінальне провадження

За фальшиві документи чоловіки платили по 4 тис. доларів США.

На Facebook-сторінці поліції Львівської області повідомили, що перетнути державний кордон намагалися 41-річний, двоє 26-річних жителів Чернігівщини, а також 46-річний мешканець Харківщини 16 березня.

Під час обшуків працівники Яворівського районного відділу поліції знайшли та вилучили у підозрюваних бланки документів, оргтехніку, за допомогою якої вони виготовляли документи, гроші та інші речові докази.

Слідчі територіального підрозділу поліції за процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури відкрили кримінальні провадження за ч. 5 ст. 27 ч. 1, ч. 4 ст. 358 (пособництво у підробленні та використання підробленого документа) Кримінального кодексу України та за ч. 3 ст. 358 (повторне підроблення документів) ККУ.

Якщо вину підозрюваних доведуть, то їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button