Кримінал

У Бобровицькій громаді поліцейські задокументували незаконну порубку дубів (Фото)

4 вересня до поліції надійшло анонімне повідомлення про те, що в лісовому масиві поблизу села Хомівці незаконно випилюють дуби.

Про це повідомляє Поліція Ніжинського району.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група відділення поліції №2 (м. Бобровиця) Ніжинського районного управління поліції.

Прибувши за викликом, поліцейські виявили трьох мешканців громади, які здійснювали незаконну порубку лісу. Зловмисники вже готували деревину до вивезення. Жодних дозвільних документів чоловіки не мали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 12 років позбавлення волі засуджено військового рф, який викрав майно цивільних на Чернігівщині

Із місця події поліцейські вилучили бензопилу, трактор із причепом, 46 щойно зрізаних колод дуба різного діаметра та низку інших речових доказів.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської окружної прокуратури відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційний нагляд на строк до трьох років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button