Кримінал

У Чернігівському районі чоловік хотів відкупитися за кермування напідпитку

Поліцейські групи реагування патрульної поліції в Деснянській громаді Чернігівського району викрили 59-річного водія з явними ознаками сп’яніння, який спробував «залагодити справу» за 200 доларів США. Тож за свої дії чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Про це повідомляють у поліції Чернігівського району.

Під час патрулювання смт Десна поліцейські зупинили легковий автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Спілкуючись із водієм, поліцейські звернули увагу на явні ознаки алкогольного сп’яніння у чоловіка. Від медичного огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився, натомість хотів уникнути відповідальності, запропонувавши поліцейським неправомірну вигоду у сумі 200 доларів США за відмову від складання адміністративних матеріалів.

Це зафіксувала бодікамера поліцейського. Поліцейські відмовилися від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. На місце подій одразу викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції № 1 смт Козелець Чернігівського райуправління поліції, яка й задокументувала факт вчинення нетверезим водієм кримінального правопорушення.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за фактами: — керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів або не пред’явила їх для перевірки (частина 1 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення); — керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (частина 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення) Таким чином, зловмисник понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button