Кримінал

У Чернігові крадіїв батарей зловили «на гарячому»

На лінію «102» 23 жовтня близько третьої дня зателефонувала жінка, яка повідомила, що невідомі люди виносять чавунні радіатори опалення з подвір’я її сусідів.

Прибувши на місце, патрульні побачили, що біля приватного будинку стоїть машина із позначкою таксі, а двоє молодих чоловіків складають до її багажника чавунні батареї. У салоні таксі сиділа жінка-пасажир.

Таксист пояснив патрульним, що приїхав на замовлення – забрати трьох пасажирів і багаж.

14681888_1597373307233680_284614230394347258_nВиявилося, що багаж – це радіатори. Пасажирів він ніколи раніше не бачив. У свою чергу чоловіки, які вантажили батареї, спочатку розповіли, що допомагають знайомим, проте ні імен знайомих, ні де вони зараз знаходяться чомусь точно сказати не змогли.

Потім почали говорити, що радіатори їхні й вони приїхали забрати своє. Та коли з’явилася заявниця (дівчина близько 25 років), версії у чоловіків одразу закінчилися.

Молода жінка розповіла правоохоронцям, що в сусідньому будинку триває ремонт. Своїх сусідів вона знає, а ось людей, які виносили речі з подвір’я, бачить вперше.

Як з’ясувалося, заявниця спочатку звернула увагу на дівчину (ту саму, яку патрульні побачили в салоні таксі) – поки чоловіки виносили радіатори, вона стояла осторонь і спостерігала. Кілька разів дівчина підходила до замкненої хвіртки, вдаючи, нібито це її подвір’я. Як у двір потрапили чоловіки, не зрозуміло. Опинившись там, вони швидко відчинили ворота і почали виносити батареї.

Проти таких аргументів упійманим на гарячому зловмисникам сказати вже було нічого. Вони зізналися, що слідкували за подвір’ям протягом кількох днів, тож знали, коли власники бувають удома.

Всю трійцю патрульні затримали, а на місце пригоди викликали слідчо-оперативну групу. Виявилося, один із чоловіків та дівчина – 1987 року народження, другий чоловік – 1984-го. Всі раніше засуджені.

За цим фактом у поліції зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 Кримінального кодексу України – крадіжка.

Ще статті по темі

Back to top button