Кримінал

У Чернігові «на гарячому» затримали автозлодія

Поліцейськими Чернігівського відділу поліції спільно з колегами з Головного управління Нацполіції під час спроби скоєння крадіжки затримано злодія, який спеціалізувався на крадіжках з автомобілів.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Чернігівець залишив свою «КІА» біля будинку і пішов додому, навіть не увімкнувши сигналізацію. Чоловік займався комерцією і щойно придбав чималу партію товару: електроінструменти, вимірювальні прилади та будівельні матеріали, тож в автівці було чим поживитися, чим і скористався злодій. Розбивши бокове скло, він проник в салон та намагався скоїти крадіжку, але був затриманий кримінальною поліцією.

Затриманим виявився наркозалежний непрацюючий чернігівець 23 років, який до цього вже мав проблеми із законом. Свої тюремні університети він розпочав ще неповнолітнім — отримав термін за скоєння крадіжок та пограбування іноземця. Відсидівши половину строку, він вийшов на волю умовно-достроково, але на шлях виправлення не став.

Наразі за фактом крадіжки відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.185 через ч.2 ст.15 Кримінального кодексу України (крадіжка, не доведена до кінця з причин, які не залежали від волі зловмисника). Дане правопорушення карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Затриманий в скоєному зізнався, дав правдиві свідчення та згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Проводиться його перевірка на причетність до аналогічних злочинів на території міста і області.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button