ВійнаКримінал

На Чернігівщині військового рф засуджено до 12 років позбавлення волі за жорстоке поводження та незаконне утримання цивільної особи

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду військовослужбовця ЗС РФ визнано винним у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області його засуджено до 12 років позбавлення волі.

За даними слідства, 6 березня 2022 року військові збройних сил рф затримали місцевого мешканця. Щоб отримати від нього дані про підрозділи ЗСУ, вони завдали йому численних ударів руками і ногами по всьому тілу, спричинивши тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меморіал пам’яті: 37-річний матрос Юрій Заїко

Потім потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі. Також військові рф не надавали йому медичну допомогу, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Також військовий рф погрожував чоловіку фізичною розправою, приставляв автомат до скроні, водив лезом ножа по обличчю, образливо ставився та морально принижував.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button