Кримінал

У Чернігові орудував кишеньковий злодій

Поліцейські карного розшуку Чернігівського відділу поліції затримали кишенькового злодія, на рахунку якого десяток крадіжок.

До Чернігівського відділу поліції надходили звернення від чернігівців за фактами викрадення грошей і гаманців. Місця скоєння злочинів та їх спосіб вказували на те, що крадіжки здійснює одна й та сама людина. Адже потерпілі – особи, що стояли в чергах за ліками в аптеках або в аптечних пунктах при лікарнях.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Правоохоронці почали пошуки зловмисника. У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що до крадіжок причетний 42-річний раніше судимий за аналогічні злочини чернігівець, який вживає наркотичні засоби. Чоловіка затримали та доставили до поліцейського відділу. Крадій розповів правоохоронцям, що обирав своїх жертв в аптеках, де були великі черги.

Коли потерпілі відволікалися, викрадав з кишень або сумок виключно гаманці або гроші, які витрачав на наркотики.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування та перевіряється його причетність до інших подібних злочинів.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button