Кримінал

У Чернігові поліцейські затримали підозрюваного у шахрайстві за схемою «ваш родич у біді»

Оперативники Чернігівського райуправління поліції затримали 27-річного чоловіка за підозрою у шахрайських діях щодо 80-річної мешканки Чернігова.

Вчора до поліції звернулась пенсіонерка, яка повідомила, що постраждала від дій невідомого шахрая. Незнайомець зателефонував на її стаціонарний телефон та назвався лікарем з місцевої лікарні. За словами невідомого, онуку пенсіонерки збив автомобіль і для її порятунку терміново потрібні кошти.

Схвильована пенсіонерка погодилася допомогти і продиктувала співрозмовнику свою адресу, за якою він може прийти по гроші. Незабаром до її будинку прийшов чоловік, якому вона віддала 11 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російському військовому, який стріляв у жителів села Сибереж, що на Чернігівщині, повідомили про підозру

Через деякий час літня жінка зателефонувала до родичів, які запевнили її, що з онукою все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулася до поліції.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів по «гарячих слідах» поліцейські затримали причетного до шахрайства молодика. Ним виявився 27-річний мешканець Києва. У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.

Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

Також поліція перевіряє затриманого на причетність до аналогічних злочинів на території області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button