Кримінал

У Чернігові поліцейські затримали серійного кишенькового крадія

Поліцейські карного розшуку поліції Чернігова затримали 33-річного кишенькового злодія, який викрав у місцевих жителів близько десятка мобільних телефонів.

До Чернігівського відділу поліції надходили звернення від чернігівців за фактами викрадення мобільних телефонів. Місця скоєння злочинів та спосіб скоєння вказували на те, що крадіжки здійснює одна й та сама людина.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів оперативники встановили, що до крадіжок причетний раніше судимий за аналогічні злочини чернігівець, який вживає наркотичні засоби.

Чоловіка затримали та доставили до поліцейського відділку. Крадій розповів правоохоронцям, що обирав своїх жертв або на зупинці громадського транспорту, або в магазинах. Коли власники відволікалися, викрадав з кишені одягу або сумки мобільні телефони.

Викрадене закладав у ломбарди міста або продавав з рук. Так, викрадений з кишені сумочки у чернігівки мобільний телефон вартістю 5600 гривень, чоловік продав лише за кілька сотень гривень, а гроші витрачав на наркотики.

За фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України («Крадіжка – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років»).

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button