Кримінал

Чернігівський поліцейський «на гарячому» затримав серійного грабіжника-іноземця

Поліцейський з Чернігова, почувши крики про допомогу, миттєво зреагував та затримав молодика, який  пограбував власника авто.  На рахунку грабіжника-іноземця понад два десятки крадіжок та пограбувань.

Дільничний офіцер поліції якраз прямував у справах, коли почув, що громадянину потрібна допомога. Миттєво оцінивши ситуацію, поліцейський вжив усіх заходів для затримання зловмисника. Допомогли дільничному і небайдужі громадяни.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Зловмисник поклав око на барсетку 22-річного власника автомобіля, у якій лежали гроші та документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із квартири чернігівки посеред білого дня винесли техніку

Пограбування скоїв громадянин Молдови, який зараз проживає в Чернігові. У ході подальшої перевірки поліція встановила, що грабіжник раніше потрапляв у поле зору правоохоронців та був затриманий за скоєння двох десятків крадіжок та грабежів у Чернігові. Але випущений судом під заставу, молодик продовжив скоювати крадіжки та пограбування в обласному центрі. Громадянин Молдови також має судимість і на батьківщині — за незаконне зберігання наркотиків. Показово, що він незаконно проживав в Україні з 2012 року.

Поліція встановила та допитала свідків кримінального правопорушення, а речі повернула власнику. Тим часом іноземця затримано згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

За даним фактом Чернігівським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж) — карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Триває досудове розслідування. Іноземець перевіряється на причетність до інших злочинів на території обласного центру.

Нагадаємо, що профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант» тривають до кінця квітня. Особлива увага приділяється притягненню зловмисників-іноземців до кримінальної відповідальності, видворення їх за межі України, виявлення порушників правил перебування в країні, нелегальних мігрантів та інших осіб, які не мають підстав для подальшого перебування в Україні.

Так, у березні оперативники карного розшуку Головного управління Нацполіції в Чернігівській області спільно з Державною міграційною службою забезпечили видворення громадянина однієї з країн Кавказу, який незаконно перебував в Україні та ще скоював злочини.

Поліцейські звертаються до жителів Чернігівщини з проханням дзвонити на лінію «102» та надавати інформацію про підозрілих осіб або іноземців, які перебувають в Україні незаконно або з порушеннями чинного законодавства.

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. И где рожа этого грабителя, опять будет расхаживает по городу?

  2. Прокурватура могла отпустить )))))))ребята стараются а от прокуратуры помощи нет!

Back to top button