Кримінал

У Чернігові поліція відкрила провадження через погрози журналісту в соцмережах

У Чернігові правоохоронці відкрили кримінальне провадження через погрози місцевому журналісту в соціальних мережах.

Про це 14 лютого повідомляє пресслужба поліції.

«Він розказав поліцейським, що в популярній соцмережі йому публічно погрожує розправою один з керівників місцевого ОСББ. Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності)», – йдеться в повідомленні.

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

За даними УНІАН, йдеться про журналіста-фрілансера, менеджера зі зв’язків з громадськістю одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради Владислава Савенка.

«Під час суперечок про комунальні послуги в Чернігові в соціальній мережі Facebook йому були адресовані дописи – «я тобі реально носа зломлю», «доведеться ходити в гіпсу і роботу шукати», «я тобі окуляри розвалю. Мало тобі руки ламали?»», – зазначається в повідомленні.

Журналіст подав заяву до поліції щодо кібербулінгу і погроз фізичною розправою, до заяви він додав 11 сторінок доказів погроз – сканкопій дописів із соцмереж.

Нагадаємо, 7 листопада 2015 року в будівлі обласної філармонії під час заходу за участю народного депутата й кандидата в мери Чернігова Владислава Атрошенка, журналіста Владислава Савенка, який хотів зробити фото, побила охорона політика. За фактом побиття пана Савенка відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (легке тілесне ушкодження) та за ст. 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

У вересні 2016 року Чернігівська прокуратура повідомила, що закрила це кримінальне провадження. Однак у березні 2017 року справу поновили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Детектор медіа

Ще статті по темі

Back to top button