Кримінал

У Чернігові поліція знешкодила серійного крадія

Оперативники Чернігівського відділу поліції викрили місцевого жителя за підозрою у вчиненні серії крадіжок майна громадян з підвальних приміщень, гаражів та дачних будинків. Зловмисника заарештовано.

Упродовж півтора місяців, від середини листопада минулого року до початку січня нинішнього, чернігівська поліція отримала низку заяв громадян про крадіжки їхнього майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із підприємства на Чернігівщині викрали 10 тонн гороху та ячменю

Невідомий злодій проникав до різних приміщень — підвалів багатоповерхівок у спальних районах, дачного будинку в садівничому товаристві або ж не замкненого як слід гаража у дворі приватної оселі. Здобич крадія щоразу була також різною: від автомагнітоли, велосипедів та професійного електроінструменту — до пари сантехнічних сифонів.

Місце кожного зі злочинів ретельно оглянули слідчо-оперативні групи поліції, вилучивши речові докази, які допоможуть встановити вину зловмисника. В ході подальшої розшукової роботи співробітники кримінальної поліції здобули оперативну інформацію про ймовірну причетність до крадіжок 34-річного чернігівця. У минулому цей чоловік вже відбував покарання за аналогічні злочини.

Правоохоронці затримали підозрюваного. Він зізнався у скоєнні п’яти крадіжок та надав правдиві свідчення. Наразі вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження викраденого майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець у балаклаві намагався пограбувати магазин нижньої білизни

Враховуючи кримінальний досвід підозрюваного, суд обрав для нього міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Молодика поміщено до слідчого ізолятору.

Слідчі Чернігівського відділу поліції продовжують досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище). Згідно з нею, зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Також поліцейські перевіряють затриманого на причетність до подібних злочинів, скоєних у Чернігові та його околицях.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button