Кримінал

У Чернігові посадовці-дорожники погоріли на асфальтній афері

Двох посадовців однієї з дорожньо-експлуатаційних дільниць державного підприємства «Чернігівський облавтодор» затримали на «гарячому» під час одержання хабара.

Як встановили поліцейські, посадовці вимагали в підприємця 20 тисяч гривень за те, щоб той зміг безперешкодно укласти з ними договір і придбати асфальт на заводі, підпорядкованому хабарникам.

Однак підприємець не розгубився та звернувся по допомогу до Управління захисту економіки. Згодом під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури працівники Управління та слідчі Прилуцького відділу поліції затримали посадовців.

На сьогодні одному зі зловмисників повідомлено про підозру та затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, щодо іншого – вирішується питання щодо повідомлення про підозру. Предмет злочину вилучено, проводились обшуки за місцем роботи фігурантів.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button