Кримінал

У Чернігові працівниця комунального підприємства вчинила кілька посадових злочинів

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно працівниці КП «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради, яку звинувачують у вчиненні підроблення та використання завідомо підробленого документа, шахрайстві, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 358, ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовою прокуратурою затримано ТВО директора Ніжинського заводу озброєння

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена з січня 2017 по липень 2017 року, займаючи посаду техніка 1 категорії в КП «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради, діючи умисно, з метою отримання коштів на відрядження, завідомо знаючи, що до відрядження вона не їздила та не поїде, засвідчила власним підписом офіційний документ «Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт» із внесенням недостовірних відомостей щодо напрямку поїздки та зазнаних витрат.

Надалі обвинувачена, використовуючи підроблені документи, звернулася до бухгалтерії підприємства, де провели нарахування та виплатили їй кошти.

Так, обвинувачена «наїздила» у відрядження, не полишаючи власного кабінету, більше 20 разів. Такими діями обвинувачена збагатилася на 4,5 тис. грн.

За час досудового розслідування обвинувачена неправомірно отриманих коштів не повернула.

До речі, на той час керівником КП «Чернігівське міжміське бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради була Вікторія Марченко.

Джерело: Чернігівська місцева прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button