Кримінал

Військовою прокуратурою затримано ТВО директора Ніжинського заводу озброєння (Фото)

Учора, 21 червня, військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно зі слідчими Дарницького управління ГУНП у м. Києві, співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України, а також співробітниками департаменту внутрішньої безпеки Державного концерну «Укроборонпром» затримано тимчасово виконуючого обов’язки директора ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» та посередника після отримання останніми неправомірної вигоди в розмірі 10 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокус не вдався: поліцейський не клюнув на хабар

Встановлено, що неправомірну вигоду т.в.о. директора ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння» вимагав та отримав від звільненого працівника заводу у змові з військовослужбовцем однієї з військових частин Збройних сил України за видачу довідки про заборгованість із виплати заробітної плати. Така довідка є необхідною для звернення до суду та підтримання позовних вимог у суді на користь звільненого працівника.

Підозрюваних затримано близько 12-ї години у службовому кабінеті т.в.о. директора підприємства. Отримані як неправомірна вигода гроші вилучено під час обшуку з сейфу керівника заводу. Тривають невідкладні слідчі дії.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення обом затриманим про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

Довідково:

  • ч. 3 ст. 368 КК України, «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у значному розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна».

Джерело: прес-служба військової прокуратури

Центрального регіону України

Ще статті по темі

Один коментар

  1. сколько голодных детей из-за невыплаченой зарплаты

Back to top button