Кримінал

У Чернігові псевдоконтролери обікрали двох пенсіонерок

Поліція Чернігова розшукує двох невідомих жінок, які під виглядом контролерів різних комунальних служб (міськгаз, міськсвітло, ЖЕК) заходять до помешкань чернігівців літнього віку та обкрадають їх.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Вчора до поліції надійшло два повідомлення аналогічного змісту з інтервалом у дві години. Потерпілі чернігівки розповіли правоохоронцям, що під виглядом представників комунальних служб, до їх помешкання заходили дві невідомі жінки, а коли вони пішли – зникли всі заощадження.

У першому випадку злодійки навідалися до квартири 74-річної пенсіонерки, яка того дня дійсно чекала на контролерів-електриків, які мали б зафіксувати покази електролічильника. Тому, коли невідомі представились працівниками газової служби, літня жінка не надала цьому особливого значення та нічого лихого не запідозрила. Візитери мало не силоміць заштовхали її на кухню та стали засипати різними запитаннями, від яких жінка оговталась лише коли вони пішли. Прийшовши до тями, господиня в першу чергу вирішила перевірити схованку із заощадженнями і з розпачем виявила зникнення майже 80 тисяч гривень, більша частина яких була в іноземній валюті.

За прикметами, які надала потерпіла правоохоронцям, зріст першої — в межах 160-165 см., середньої статури, друга на зріст трохи вища — 170-175 см. Одна була одягнена в світлу футболку, друга — в сіру кофту.

Другий випадок стався в обласному центрі двома годинами пізніше. До власниці помешкання 1939 року народження, до речи, інваліда по зору, теж завітали дві жінки. Вони представились працівниками ЖЕКу. Теж розповідали бабусі якісь нісенітниці, а після їх уходу з квартири зникли 15 тисяч гривень. Це вже виявила донька потерпілої, яка приїхала до матері трохи згодом. Прикмет зловмисниць жінка, звичайно ж, не запам’ятала.

Наразі за обома фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення), що передбачають позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Поліція шукає зловмисниць, а громадян закликає бути пильнішими та обережнішими. Шановні! Не соромтесь запитати у представників комунальних служб документи, а якщо ви вдома самі, запросіть до квартири сусіда чи добрих знайомих, які б допомогли вам проконтролювати контролерів, аби вони не наробили шкоди.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button