Кримінал

У жанрі Блокбастера: тракторист-утікач, ватажок-екс-міліціонер і «чорні» лісоруби» (Фото)

У Бобровицькому районі Чернігівщини поліція разом із прокуратурою викрила зловмисників, які протягом тривалого часу випилювали десятки дерев цінних порід для своєї пилорами. Під час документування злочину правопорушники чинили опір слідчо-оперативній групі поліції.

До поліції надійшло повідомлення, що в лісопосадці Бобровицького району незаконно пиляють дерева. На місце події негайно прибула група реагування патрульної поліції та слідчо-оперативна група.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

На місці події поліцейські виявили трактор МТЗ-80 з причепом, завантаженим дубовими колодами. Неподалік стояв припаркований легковик на «євробляхах», на якому «чорні» лісоруби приїхали у посадку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині на гарячому спіймали “чорних лісорубів” 

Побачивши поліцейських, тракторист рушив із місця події. Та правоохоронці заблокували трактор і розпочали першочергові слідчі дії. Поліцейські виявили понад десяток пнів від щойно спиляних дубів, провели огляд транспортного засобу з незаконно добутою деревиною, а також вилучили бензопилу.

Група родичів викритих правопорушників, дізнавшись про ситуацію, неодноразово приїжджала на місце події та намагалася заважати роботі поліції. Родичі скандалили та зрештою зчинили штовханину.

Скориставсь слушним моментом, тракторист намагався втекти полями разом із вантажем. Група реагування патрульної поліції наздогнала утікача й за кількасот метрів перехопила та повторно заблокувала трактор. Натомість прибулі дебошири продовжували чинити опір поліції. Так, ватажок зловмисників (колишній міліціонер), намагаючись завадити слідчим провести вилучення легковика «чорних» лісорубів, травмував руку поліцейському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновницька «імпотенція»: нічийний ліс нещадно рубають у Моргуличах

Попри опір невгамовних родичів, поліцейські провели увесь комплекс слідчих дій на місці події, вилучили обидва транспортні засоби лісокрадів, незаконно добуту деревину та інші речові докази.

Надалі поліція разом із прокуратурою оглянула пилораму, якою володіють правопорушники. У ході огляду правоохоронці виявили 15 дубових колод і вилучили 30 спилів. Це свідчить, що злочинний бізнес явно був поставлений на потік.

Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за статтями 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка лісу) та частиною 2 статті 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція за тяжчою з них — обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Триває досудове розслідування.

Ще статті по темі

Back to top button