Кримінал

У Чернігові СБУ викрила злочинну схему привласнення коштів комунального підприємства міськради

Співробітники Служби безпеки України викрили у Чернігові посадовців міської ради, які налагодили злочинну схему привласнення коштів комунального підприємства.

Встановлено, що до оборудки причетний директор комунального підприємства, що надає ритуальні послуги. До злочинної діяльності він залучив свою дружину та місцевого підприємця. Спільники в обхід тендерної процедури укладали договори на постачання матеріалів з підконтрольним ФОП, який не мав матеріально-технічної бази та трудових ресурсів, необхідних для виконання договірних відносин. При цьому, фактична закупівля матеріалів здійснювалась у інших суб’єктів господарювання за ціною, значно нижчою, ніж була зазначена у договорах. У подальшому кошти, які перераховувалися комунальним підприємством на банківські рахунки ФОП, переводились у готівку та привласнювались спільниками.

За попередніми підрахунками загальна сума збитків, завданих комунальному підприємству, становить понад 3 мільйони гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові викрили керівника КП та його спільників, які десятки років розкрадали кошти на ритуальних послугах (Фото)

Під час проведення обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили грошові кошти, печатки, бухгалтерську і фінансово-господарську документацію та інші докази, які підтверджують протиправну діяльність.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Планується обрання міри запобіжного заходу та відсторонення посадовця від займаної посади.

Триває досудове розслідування.

Перевіряється причетність інших посадових осіб та суб’єктів господарювання до злочинного механізму.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівські області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button