Кримінал

У Чернігові викрили антиукраїнських агітаторів

За останній тиждень співробітники СБУ викрили трьох інтернет-агітаторів на Донеччині, Одещині та у Чернігові. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Фігуранти начебто регулярно розміщували у соцмережах заклики до порушення конституційного ладу і територіальної цілісності України. Також підозрюють, що вони поширювали пропаганду терористичних організацій «Л/ДНР» та виконували інші завдання російських спецслужб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові СБУ блокувала діяльність адміністратора сепаратистських груп у соціальних мережах

Наразі щодо затриманих зареєстровано кримінальні провадження за дії, спрямовані на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.

За останні три місяці кіберфахівці СБУ викрили 21 інтернет-агітатора, які, як підозрюють, за завданням російських спецслужб намагалися дестабілізувати ситуацію та створювати панічні настрої в суспільстві.

Зокрема, подібні випадки виявили в Києві, Одесі, Дніпрі, Львові, Херсоні, Полтаві, Кропивницькому, Конотопі, Івано-Франківську, Хмельницькому, Жашкові, Чернігові та у населених пунктах поблизу лінії розмежування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині інтернет-сепаратиста засуджено до позбавлення волі

Загалом за період дії карантинних заходів кіберфахівці СБУ заблокували понад 2,7 тисячі спільнот з більш ніж мільйонною аудиторією, викрили 393 інтернет-агітаторів, які поширювали різноманітні фейки про епідемію COVID-19. Інформацію стосовно виявлених 372 агітаторів СБУ спрямувала до Національної поліції.

До адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, які можуть викликати паніку або порушення громадського порядку, притягнуто 173 особи.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button