Кримінал

У Чернігові викрили два стихійні сміттєзвалища

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області в ході проведення рейдової перевірки з контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території м. Чернігів, на березі р. Стрижень (район вулиці Льотної) виявлені стихійні звалища твердих побутових відходів, що мають системний характер і протягом тривалого часу не ліквідуються.

Також під час проведення іншої рейд-перевірки по вулиці Гетьмана Полуботка в м.Чернігові виявлено стихійне звалище твердих побутових відходів.

Інспекцією проведено розрахунок розмірів шкоди, заподіяної державі в результаті засмічення земельних ресурсів відходами, в першому випадку сума збитків становить 6 783 505 грн, в іншому 1 734 156 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові планують позаварювати сміттєпроводи у багатоповерхівках

В обох випадках матеріали скеровано до органів поліції для проведення слідчих дій і встановлення осіб порушників.

Винуватцями несанкціонованого розміщення відходів на території міста, що призводить до засмічення та забруднення земель, є екологічно несвідомі громадяни, яким байдужий стан довкілля. Стихійні звалища виникають на вулицях міста також через небажання людей укладати договори на вивезення побутових відходів із юридичною особою, визначеною органом місцевого самоврядування, шодо надання вище вказаних послуг і сплачувати за їх вивезення та захоронення незначні кошти.

Не винятком у порушеному питанні є органи місцевого самоврядування, які не в повній мірі забезпечують розвиток інфаструктури щодо поводження з побутовими відходами на підпорядкованих територіях, не сприяють роз’ясненню законодавства про відходи серед населення, не створюють необхідних умов для стимулювання, залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини.

 

Ще статті по темі

Back to top button