Кримінал

У Чернігові викрили хакерів, які обкрадали банківські рахунки іноземців

Кіберфахівці Служби безпеки України спільно з Національною поліцією припинили в Чернігові діяльність осіб, які за допомогою шкідливого програмного забезпечення викрадали кошти з рахунків громадян США та країн Західної Європи.

Встановлено, що хакери для здійснення незаконних операцій в мережі Інтернет створили підконтрольну бот-мережу з комп’ютерів, уражених шкідливим програмним забезпеченням.

У подальшому вони несанкціоновано втручалися в роботу комп’ютерної техніки й отримували доступ до банківських платіжних реквізитів іноземних громадян.

Використовуючи інфіковані комп’ютери та маючи доступ до банківських даних, зловмисники здійснювали платіжні операції, розраховуючись за товар чужими платіжними картками.

Унаслідок протиправних дій порушників міжнародному маркетплейсу завдано збитків на понад 1,2 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині з прикордонного села евакуюють людей (Відео, фото)

Правоохоронці викрили та блокували незаконну діяльність хакерів. 

Під час проведення слідчих дій за місцями проживання фігурантів вилучено комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

Наразі зловмисникам повідомлено про підозру за статтями Кримінального кодексу України:

— ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку, вчинені під час дії воєнного стану); 

— ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут);

— ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисників здійснювали кіберфахівці Управління СБ України в Чернігівській області спільно з Головним слідчим управлінням Національної поліції України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button