Кримінал

У Чернігові викрили підпільний лікеро-горілчаний цех (Фото)

Галузевим відділом прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Завдяки скоординованим прокуратурою області та проведеним негласним слідчим (розшуковим) діям правоохоронцями викрито нелегальне виробництво лікеро-горілчаних виробів, виготовлених із недоброякісної сировини.

Як встановлено, два місцеві жителі збували фальсифіковану алкогольну продукцію в тарі «bag-in-box» а також марок «Пшенична», «ABSOLUT», «Finlandia», «Jelzin» через торгівельні мережі Чернігівської області та через російську соціальну інтернет-мережу «ВКонтакте».

Безпосередньо процесуальними керівниками за участі працівників оперативного управління ГУ ДФС  в області згідно ухвал Новозаводського районного суду м. Чернігова 18.05.2017 проведено обшуки приміщень на території Чернігова, в яких виготовлялась, накопичувалась і зберігалась незаконно виготовлена алкогольна продукція, та обшук автомобіля, яким транспортувалися алкогольні напої та спирт.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено 45 пакетів «bag-in-box» (450 л) фальсифікованої алкогольної продукції (ТМ «Пшенична»), 50 л купажу, 540 літрів спирту, чорнові записи, комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, банківські пластикові картки, обладнання для масового виготовлення, розливу та пакування алкогольних напоїв, пакувальна плівка та інша фурнітура.

Усього вилученого понад 1000 л незаконних підакцизних товарів на суму 200 тис. грн.

Наразі проводяться слідчі дії з метою встановлення всіх обставин вчинення кримінального правопорушення.

Перебіг слідства перебуває на контролі прокуратури області.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button