Кримінал

У Чернігові викрили провокаторів міжетнічних конфліктів

Співробітники Служби безпеки України викрили в Чернігові організоване угруповання, яке здійснювало провокації, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі в інтересах країни-агресора.

Про це ЧЕline повідомили в прес-групі управління СБ України в Чернігівській області.

Правоохоронці встановили, що організатором провокацій є мешканець одного з південних регіонів нашої країни. Виконавців «замовлених» спецслужбами РФ акцій зловмисник підшукував у різних областях України за допомогою соціальних мереж.

Оперативники спецслужби задокументували нанесення антисемітських написів на будівлі чернігівської синагоги мешканцем обласного центру. Під час обшуку в його помешканні правоохоронці виявили «інструкції» стосовно ведення підривної діяльності та матеріали з антисемітською та проросійською пропагандою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ закликає сіверян повідомляти про «сумнівних писак»

За висновками фахівців виявлені матеріали містили відверті заклики щодо агресивних дій стосовно представників певної національної меншини, провокували ворожнечу між людьми різних національностей і віросповідань. Зазначені брошури зловмисник отримував від свого «куратора» через інтернет і надалі тиражував їх за допомогою принтера.

Як відомо, раніше під час брифінгу заступника Голови Служби безпеки України Віктора Кононенка оприлюднено інші факти інспірування російськими спецслужбами штучних міжнаціональних конфліктів у різних регіонах нашої країни.

IMG-20180404-WA0000

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Ще статті по темі

Back to top button