Кримінал

У Чернігові викрили серійного крадія банківських карток

Чернігівською місцевою прокуратурою у суді доведено вину зловмисника, який несанкціоновано втрутився в роботу автоматизованої системи, що призвело до витоку інформації та крадіжки чужого майна.

Про це ЧЕline повідомили у прокуратурі міста Чернігова.

У ході судового розгляду знайшло своє підтвердження те, що в січні поточного року місцевий житель, використовуючи банківський автомат самообслуговування, порушуючи процедуру авторизації, умисно втрутився в роботу банківського терміналу самообслуговування, що спричинило відображення на екрані банківського автомата даних про поточний стан рахунка клієнта.

Надалі зловмисник шляхом вільного доступу з метою особистого збагачення за допомогою банкомата перевів у готівку грошові кошти з раніше викраденої в потерпілої картки.

Загалом обвинувачений скоїв 9 аналогічних епізодів.

Дії зловмисника кваліфіковано за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованої системи, що призвело до витоку інформації), ч. 1 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна) та ч. 2 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно).

Вироком Новозаводського районного суду м. Чернігова місцевого жителя засуджено до 2 років 6 місяців позбавлення волі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button