Кримінал

У Чернігові з Десни незаконно добували пісок

Весною поточного року, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів та Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, було задокументовано факт незаконного видобутку корисних копалин із річки Десна в місті Чернігові.

За допомогою земснаряду здійснювався видобуток та гідродинамічний намив піску на відкриту ділянку берега річки без наявності відповідних документів дозвільного характеру, які дають право на видобування піску або проведення інших робіт на землях водного фонду. Протиправні дії було припинено, знаряддя злочину вилучено, видобуті корисні копалини арештовано.

По факту скоєння злочину проти довкілля, а саме незаконного видобутку піску з річки Десна, органами поліції порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 240 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість дров із картки зникли 16 тисяч гривень: житель Чернігівщини потрапив на гачок шахраїв

Державною екологічною інспекцією у Чернігівській області проведено розрахунок розміру збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, сума розрахованих збитків складає 18 мільйонів 132 тисячі 290 гривень.

Матеріали щодо розрахованих збитків передано до Чернігівської окружної прокуратури для долучення до матеріалів кримінального провадження.

Варто пам’ятати, сьогодні кожен з нас стоїть на власному фронті безпеки держави. Попри важке сьогодення – повітряні тривоги, постійні обстріли та боротьбу за Незалежність, ми маємо бути свідомими та дотримуватися нормам чинного законодавства.

Довідково:

Згідно зі статтею 13 Конституції України — земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування. Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу, але завжди у межах чинного законодавства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button