Кримінал

У Чернігові засудили організатора та учасників озброєної банди

Організатора та учасників озброєної банди засуджено до 8 та 5 років ув’язнення, відповідно.

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Новозаводським районним судом визнано винними трьох осіб в організації озброєної банди з метою нападу та заволодіння чужим майном, поєднаному із застосуванням насильства, проникненням у житло, а також у придбанні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 4 ст. 187, ст. 257, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Прокурором доведено, що на початку серпня 2018 року 25-річний житель Хмельницької області з метою нападу на господарства громадян на території Чернігівської області організував стійку злочинну групу (банду), до складу якої увійшли двоє його знайомих.

Учасники банди 29.08.2018 проникли до будинку одного з сіл Ніжинського району та, застосовуючи насильство, здійснили розбійний напад на подружжя пенсіонерів.

Для прикриття своєї злочинної діяльності учасники організованої групи використовували заздалегідь підготовлені рукавички, маски, пістолет та газовий балончик.

Організатору банди судом призначено покарання у вигляді 8 років 2 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а її учасникам — у вигляді 8 та 5 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП у Чернігівській області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button