Кримінал

У Чернігові затримали мародерів, які намагалися вкрасти алкоголь

Поліція продовжує виявляти та затримувати осіб, які підозрюються у скоєнні мародерства. В умовах воєнного часу за крадіжки зловмисникам загрожує до восьми років ув’язнення.

За минулу добу поліція затримала трьох причетних до мародерства у Чернігові.

Одного місцевого мешканця поліцейські затримали за підозрою в крадіжці електрообладнання з виробничих цехів обласного центру. Поліція затримала чоловіка у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі готують йому повідомлення про підозру за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Троє жителів Чернігівщини з фальшивими документами намагалися перетнути кордон з Польщею

Також цієї ночі поліція разом з бійцями територіальної оборони затримала двох осіб, які підрзрюються у крадіжці алкоголю зі складського приміщення в Чернігові. Викрадене вони намагалися вивезти автомобілем ВАЗ-2104. Чоловіків затримали, у них вилучили викрадене майно та автомобіль.

Нині за фактами крадіжок тривають розслідування.

Нагадаємо, що 3 березня Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила відповідальність за мародерство. Відтепер за злочини, вчинені в умовах воєнного стану, передбачене покарання: за крадіжку (таємне викрадення чужого майна) – від 5 до 8 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button