Кримінал

У Чернігові затримали молодика, який брав гроші за евакуацію та обдурював людей (Відео)

У Чернігові правоохоронці затримали чоловіка, який брав гроші за евакуацію населення та кидав людей напризволяще.

Про це повідомляє Національна поліція.

«Шанс вижити побачили мешканці Чернігова в молодому чоловікові, який кається на відео. А той просто залишив людей напризволяще…

Затриманий рекламував послуги перевезення людей із гарячих точок у безпечні місця. Розцінки переміщення територією України – 300-500 гривень, а виїзд за кордон вартував у межах 1500-5000 гривень», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому війна, а кому — мати рідна: в Чернігові затримали псевдоволонтера (Фото)

Як з’ясували поліцейські, зловмисник встиг ошукати понад 20 осіб з усієї України на 60 тисяч гривень. Він отримував передоплату та залишав людей у біді.

Кіберполіція швидко вийшла на його слід після заяви потерпілих. Вони розповіли, що намагалися виїхати з Чернігова, який потерпає від обстрілів російських окупантів. Однак після передоплати перевізник зник. Залишені в небезпеці люди не могли повірити, що в цей складний час хтось може так цинічно покинути їх напризволяще… Нині сім’я із Чернігова вже евакуйована та перебуває в безпеці.

«Зараз затриманий перевізник розкаюється за свої вчинки. Але це не допоможе йому уникнути відповідальності. Слідчі поліції Києва ретельно встановлюють і документують усі епізоди цих злочинів», – зазначається в повідомленні.

Загалом упродовж місяця повномасштабної війни кіберполіція вже затримала майже пів сотні шахраїв різних спеціалізацій: псевдорієлторів, псевдоперевізників, псевдоволонтерів…

Укотре закликаю громадян ретельно перевіряти інформацію про збір коштів, перевезення, оренду житла тощо. Про випадки ймовірного шахрайства повідомляйте кіберполіцію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button