Кримінал

Поліція склала протокол на посадовця, який «забув» вказати у декларації купівлю авто

Працівники управління захисту економіки в Чернігівській області викрили факт адміністративного корупційного правопорушення з боку директора комунального підприємства однієї з міських рад.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, перебуваючи на посаді директора державного комунального підприємства, посадовець в порушення частини 2 статті 52 Закону України «Про запобігання корупції» не поінформував у передбачений законом термін Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в своєму майновому стані — придбання автомобіля, вартість якого перевищує 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

7 червня складено адміністративний протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані), який направлений на розгляд до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button