Кримінал

У Чернігові затримали зловмисника, який виманив у пенсіонерки 50 тисяч гривень і 100 доларів заощаджень

Оперативники поліції Чернігівщини встановили особу зловмисника, який обманом заволодів заощадженнями пенсіонерки під фальшивим приводом порятунку її родички, нібито постраждалої в ДТП. Наразі афериста затримано.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

Повідомлення про злочин чернігівська поліція отримала удень 2 жовтня від сина потерпілої пенсіонерки.

За словами заявника, до 84-річної матері на домашній телефон надійшов дзвінок нібито від троюрідної сестри, яка мешкає неподалік. Жінка сказала потерпілій, що потрапила в ДТП і серйозно травмувалася, тож терміново потребує коштів на лікування. Пенсіонерка погодилася допомогти уявній «родичці».

Щонайбільше через 15 хвилин після розмови додому до потерпілої вже прибув невідомий чоловік. Пенсіонерка віддала йому заощадження – понад 50 тисяч гривень і 100 доларів, і незнайомець негайно пішов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старшого лейтенанта з Чернігівщини нагороджено почесним орденом 

Про цю подію жінка розповіла синові. Той відразу пересвідчився, що троюрідна сестра матері перебуває вдома у доброму здоров’ї, та звернувся до поліції.

Оперативники кримінальної поліції Чернігівського райуправління разом з колегами з управління карного розшуку та у взаємодії з фахівцями відділу кримінального аналізу обласної поліції впродовж кількох днів встановили особу зловмисника та весь його шлях з моменту вчинення злочину.

Наразі зловмисника затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Чернігівські слідчі повідомили зловмиснику про підозру у злочині за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене повторно).

Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button