Кримінал

У Корюківці фермер викопав на місці городу водойму (Фото)

Корюківською окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 254 України за фактом виведення земель із сільськогосподарського обороту.

Досудовим розслідуванням установлено, що підозрюваний — мешканець м. Корюківка у межах Корюківської територіальної громади на земельній ділянці площею 1,7965 га, яку отримав для ведення особистого селянського господарства, восени минулого року за допомогою  спеціальної техніки зняв родючий шар грунту та викопав штучну водойму загальною площею 0,2895га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 28-річний чернігівець обмалював мікрорайон міста нецензурними словами (Фото)

Таке використання земельної ділянки призвело до зміни рельєфу місцевості, зняття родючого шару ґрунту та утворення траншеї частково заповненої водою, що унеможливлює подальше використання землі за її цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Корюківської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button