Кримінал

У Козелецькому районі поліція оперативно розшукала викрадену автівку

Правоохоронці протягом кількох годин встановили особу зловмисника, який незаконно заволодів легковиком. Правопорушник затриманий.

4 червня до Козелецького відділення поліції надійшла заява від мешканця одного з сіл району. Той повідомив, що наглядно знайомий чоловік незаконно заволодів його легковиком «ВАЗ-2121», який він залишив біля подвір’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівця затримали в магазині з краденим гаманцем

Поліція почала ретельно відновлювати перебіг подій того дня. Слідчо-оперативна група встановила, що автовласник познайомився з киянином і разом із ним вживав алкоголь в одній компанії. Коли чоловік захмелів, новий знайомий скористався цим і поїхав «кататися».

На затримання викрадача правоохоронці мобілізували більше ніж половину особового складу Козелецького відділення поліції. Рух утікача відстежували за камерами відеоспостереження «Мережа безпеки», оперативники спілкувалися з персоналом АЗС і магазинів, куди зловмисник заїжджав дорогою.

Зрештою автівку із зловмисником затримали в іншому кінці району. Той, схоже, планував ще довго кататися на чужому авто. Легковик поліція вилучила, зловмисник-киянин затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Максимальна санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.
Триває досудове розслідування.

Поліція Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button