Кримінал

У КП «Чернігівводоканал» проведено обшук через перешкоджання роботі аудиторів

У приміщеннях КП «Чернігівводоканал» Чернігівської міськради проведено обшук з метою отримання документів  у рамках кримінального провадження, відкритого в результаті недопуску аудиторів до перевірки.  

Раніше фахівці Держаудитслужби у рамках планової ревізії  не змогли отримати необхідні документи від комунального підприємства. Йдеться про фактичне підтвердження ефективності  використання коштів з резервного фонду державного бюджету майже 150 млн грн, які були виділені  КП «Чернігівводоканал» на відновлення зруйнованої комунальної інфраструктури під час ворожих обстрілів.

Державні аудитори перевіряють дане  комунальне підприємство у рамках загального аудиту Чернігівської територіальної громади за період  з 1 квітня 2021 по 30 червня 2023 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині стартував проєкт «Відновлення» для ветеранів та їхніх родин

При цьому КП «Чернігівводоканал», як і  міськрада Чернігова, попри запроваджену кримінальну відповідальність,  чинять масштабний опір роботі аудиторів при перевірці законності витрачання бюджетних коштів на відновлення після руйнувань внаслідок агресії росії. 

За даними фактами Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області звернулося до правоохоронних органів. У звʼязку з перешкоджанням роботі аудиторів у Чернігові вже відкрито 14 кримінальних проваджень по статті 351 КК України.

Як відомо, 31 липня цього року Президент України підписав Закон про внесення змін до Кримінального кодексу України, які, зокрема, передбачають кримінальну відповідальність за перешкоджання діяльності аудиторів.

У свою чергу Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області звертається до об’єктів контролю, а саме:  Виконавчого комітету Чернігівської міської ради, Управління житлово-комунального господарства та Управління капітального будівництва Чернігівської міської ради, Комунального підприємства  «Чернігівводоканал» та нагадує про необхідність працювати у законодавчому полі, не створюючи перешкод  для аудиторів  під час виконання ними посадових обов’язків  щодо контролю за використанням бюджетних коштів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button