Кримінал

У Куликівському районі зять у тещі виростив плантацію конопель

У рамках оперативно-профілактичної операції «Мак-2017» правоохоронці виявили посів у понад триста рослин коноплі, які зять вирощував на городі у тещі.

Плантацію схожих на коноплю рослин на присадибній ділянці одного з сіл району помітив дільничний офіцер поліції. Однак власниця помешкання одразу почала запевняти поліцейських, що поле коноплі – це витівки її зятя. Вилучені рослини направлені на експертизу.

Виявилося, що заповзятий названий родич мешкає в іншому районі, а наркотичне поле з 332 стебел коноплі вирішив сховати подалі від поліцейських очей – на сільському городі. Мовляв, там шукати точно не будуть.
Однак, не так сталося як гадалося, бо у рамках проведення операції «Мак-2017» під особливим контролем правоохоронців перебувають саме присадибні та дачні ділянки, на яких порушники закону зазвичай і вирощують мак та коноплю.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин) — карається штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Правоохоронці роблять все можливе для припинення розповсюдження та повного викорінення наркотичних рослин з нашого суспільства. У черговий раз звертаємося до наших співгромадян. Якщо вам відомо про якісь плантації конопель – повідомляйте поліцію.

Тільки спільними зусиллями ми зможемо подолати наркотичне зло і врятувати не одне людське життя.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button